10/11/13 11:54
(http://www.klassa.bg/)

Делото срещу Цветанов вече е разпределено

 Делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов наново е разпределено, след като вчера съдия Димитрина Ангелова си направи отвод.

Делото беше наново разпределено чрез системата за случайно разпределение на дела. Делото ще се гледа от 34 състав, с председател съдия Тони Гетов, уточниха от прокуратурата.

БГНЕС припомня, че първото дело, по което бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е подсъдим не успя да тръгне вчера – 10 октомври. Причина стана отводът на съдия Димитрина Ангелова заради предубеденост. Прокуратурата поиска отвод на председателя на съдебния състав по делото срещу Цветан Цветанов - Димитрина Ангелова с мотив - публикации в медиите за близките й отношения с адвоката на Цветанов – Менко Менков. От прокуратурата посочиха, че има съмнения за безпристрастност. Самият Менко Менков нарече медиите, които са цитирани, "булевардни издания". Той представи копие от три искови молби срещу три вестника заради публикации в тях. Адвокатът заяви още, че целта е отлагане на делото. За Цветан Цветанов нямало значение кой е съдията, защото той иска бърз, открит и ясен процес.

След като си направи отвод, съдия Димитрина Ангелова беше категорична, че тя като председател на състава притежава воля, професионален и личен морал, за да проведе безпристрастен съдебен процес. Тя подчерта, че информацията в цитираните издания е несериозна.

Бившият вътрешен министър, който дойде в Съдебната палата вчера, освен с адвокат Менко Менков и с германеца Ханс-Петер Ул, каза, че не очаквал, "че прокуратурата ще пристъпи с подобен подход". "И се надявам, че СГС ще направи всичко възможно максимално бързо да бъде разпределено това дело. За мен и за моите адвокати няма абсолютно никакво значение кой ще бъде съдебният състав, но ние се нуждаем от бърз, справедлив и прозрачен процес затова и ние ще искаме съдебния процес да бъде открит, за да отпаднат всякакви съмнения", каза Цветанов.

Най-новата ни история на съдебните процеси по така наречените "медийни дела" помни, че това е вторият случай, в който защитата се допълва от чужд адвокат. Първият случай беше с адвокат по делото срещу Алексей Петров, който беше задържан при акция по времето на Цветанов със звучното име "Октопод". /БГНЕС

София / България




http://news.bgnes.com
 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване