10/12/13 08:35
(http://www.klassa.bg/)

Една трета от работещите българи я карат с по 352 лева

Почти една трета от работещите българи или 600 000 души са нископлатени, с месечен доход под 352 лева, гласи изследване на КНСБ, цитирано от БНР.

В тази категория попадат най-често жените, работещите в малки населени места, хората в предпенсионна възраст и с ниска квалификация. Има обаче и 18%, които са доволни от заплатите си. Данните на Евростат сочат, че 75% от този контингент е оставал поне веднъж без работа през последните години, а голяма част се приспадат и към категорията "Работещи бедни", защото доходът на другите членове в семейството също е нисък. Всеки пети ниско платен получава личното усещане за крайна бедност. 300 000 от тези 600 000 не вярват, че в сегашната ситуация ще намерят по-добра работа. Само 15% са обхванати от КТД, а едва 13 на сто са преминали през някакъв курс за обучение или квалификация през последната година. Една четвърт казват още, че не получават редовно дори малките си заплати. Също толкова нямат към заплатите си и задължителните в КТ добавки за стаж. Поставени на дъното на социалната пирамида, тези хора нямат шанс да излязат от състоянието, в което се намират.














БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване