10/12/13 06:07
(http://noresharski.com/)

За моралната революция

Автор: Веско Паунов

Всяко общество рано или късно достига преломен момент, в който то не може да живее по старому. Всички в България виждат, чувстват и са съгласни, че не можем да продължаваме да живеем по начина, с който останахме на края на света. Всички виждаме, че българското племе е в кризисна ситуация. Каква държава ще оставим на нашите деца? Въобще ще има ли какво да им оставим?
Ето затова в момента в България се извършва морална революция. Ако тя не успее, резултатът за ценностната ни система ще бъде плачевен. Необходим ни е “взрив”, сътресение, революция, с които да дадем един нов старт за нашето общество.

Защо стигнахме дотук? След диктатурата на червената партия се говореше за “преход”. Проблемът на “прехода” е, че той започва на грешно място с грешни хора. “Демократите” сядат на една маса със своите палачи, за да решават бъдещото. То е все едно вълка и зайчето да седнат да решават как да направят гората по-добра за живот. Ето това е грешката – Андрей Луканов да дава посоки за развитие. Позволено беше на една партия само да си смени името и да продължи да съществува. Нали разбирате, че те никога не са били ЗА: пазарна икономика, частна собственост, Европейски съюз. Техните ценности, не са нашите. Държавна сигурност, която е един репресивен орган, продължава да си работи без проблеми. След това същите тези хора извършват приватизацията на българския национален капитал и стават изключително богати. След това измислят срива в банковата система и валутния курс и се обогатяват значително. Защо никой не пита къде отидоха средствата на Първа частна банка и другите фалирали банки? Защото те знаят къде са капиталите: в техните сметки.

Именно затова в никакъв случай не трябва да се водят дебати със Станишев и другите потомци на репресивната машина на БКП. Иначе ще допуснем същата грешка като през 90те години.

Какъв е изходът?

Единият изход е гражданска война, която ще доведе до хаос и жертви. Поведението на “БКП” в последните месеци ни тласка към такова решение. Дано здравият разум надделее, но имам опасенията, че това може и да не се случи. Жандармерията пред парламента ми говори, че те са готови на всичко само и само да останат да управляват. Но и ние сме решени на всичко. Жребият е хвърлен – или те, или ние. Предпочитам – Ние. Защото ние сме за бъдещото на страната и на децата ни. Ние нямаме проблем да отидем в рестарта на проекта „Белене“ – лагера. Те имат проблем с нас, защото не ги желаем.

Другият изход е избори. Избори, които трябва да бъдат проведени при различни условия. Първото условие – депутати, били в Парламента повече от 2 мандата, да нямат право да се кандидатират. Те са доказали, че нищо полезно не са направили за България – независимо от това дали са били на власт или в опозиция. Надминаха по своята наглост представителите и политбюро от времето на Тодор Живков. Огледайте се и ще видите, че има депутати, на които трудовият им стаж е само в Парламента без да са направили нещо полезно за Републиката. Второто условие – без бивши служители на Държавна сигурност в Парламента. През всичките години тези хора доказаха, че работят само за личния си интерес. Третото условие – не право, а задължение за гласуване. С което ще бъде разбито гнусното поведение на политическите партии с купуването на гласове. Не можем да си позволим разни политически карикатури да влизат в Парламента само защото са си позволили да купят един глас за 20 лв. и парче пица. Четвърто условие – български граждани не живели последните две години в България, да нямат право на глас. Не може хора, които дори не знаят български език и не са запознати с политическите реалности в България, да определят бъдещето ни. Пето условие – депутат може да бъде гражданин – над 30 години, с висше образование, неосъждан, независим от дрога и други подобни, без данъчни задължения. Шесто условие – 50 % от местата на мажоритарен принцип. През всичките години знаехме, че ако партията на 3то място в листата си постави хипопотам, хипопотама ще бъде в Парламента. И си мълчахме. Нашите родители мълчаха при Тодор Живков, ние мълчахме при разграбването на българския национален капитал. Стига вече!

След изборите трябва да последва пълна ревизия на прехода: пълна имуществена проверка на всички депутати, министри и зам. министри, областни управители, кметове на 10те най-големи градове през последните двадесет години и на техните семейства по първа възходяща и низходяща линия. Проверката да включва и тези, които не са на този свят. Тези, които не могат да докажат имуществото си – конфискация. Всички знаем как беше направена приватизацията на българския национален капитал. Всички комисионни са в джобовете на българските политици.

Конфискация на партийните пари, които са от държавният бюджет. Спиране на субсидиите от държавният бюджет. Да се дават субсидии на партии, когато има нуждаещи се, е просто цинично. Партиите да бъдат така добри, след като искат да се заминават с политика, да се самоиздържат.

Разграждане на обръча от фирми около Доган. Това е една персона, която в лицето на българите обясняваше безскрупулно за порциите. Създаден от Държавна сигурност и без някакъв интелект направи империя от фирми.

Наказателна отговорност за тези, сключили значителни сделки без икономически ефект за страната – АЕЦ „Белене“, „Цанков камък“. За тези, продали на неизгодни цени големите предприятия на България – „Кремиковци“, БТК, „Балкан“, енерго-разпределителните дружества, банките; за тези, сключили договорите за ел.енергия с фиксирани цени за производителите във вреда на потребителя; за тези разрешили износа на ел.енергия от АЕЦ Козлодуй от частни фирми.

И когато тези хора платят цената, която заслужават, в нашето общество отново ще се появят хора, които ще милеят за България. Разбира се, че те няма да желаят да я платят. Разбира се, че ще ни заплашват, манипулират и всичко онова, което са ги научили техните възпитатели. Но и за това говорим за революция, а не за протест. Протеста беше до тук!

Могат да се добавят много неща. Могат да се коментират много неща. Но пътят е един – и той е различен от пътя на досегашната политическата каста.

Да възродим България! За моралната революция!

The post За моралната революция appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване