10/12/13 12:01
(http://www.klassa.bg/)

Новият треньор на Гришо оптимист за бъдещето

Новият треньор на Григор Димитров Роджър Рашийд изрази добри впечатления от качествата на българина, но и добави, че хасковлията има още какво да подобрява преди да се нареди сред най-добрите в тениса.

Наскоро Гришо напусна шведската академия Good to Great, започвайки работа с добре познатия австралийски треньор. Рашийд е бивш наставник на имена като Лейтън Хюит, Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга.

"Това ще бъде едно наистина интересно предизвикателство за мен. Той е един от най-вълнуващите, да не кажа най-вълнуващият млад тенисист на тура. Като всеки друг играч, притежаващ толкова голям талант, на него му трябва повече време, за да събере всички парчета и да разбере как неговата игра може да се противопостави срещу тенисистите, намиращи се по-напред в ранглистата", сподели Рашийд.

Голямата цел на Григор Димитров е класиране в Топ 10 на световния мъжки тенис. Роджър Рашийд от своя страна посочи, че това е възможно,

"Според мен той може да се изкачи в Топ 10 и класирането му да се измерва с една цифра, но все още има много да подобрява играта си. Все пак той се развива по правилен начин", обясни Рашийд.

Австралиецът ще започне работа с Григор Димитров през следващата седмица, като за първи път двамата ще бъдат заедно на турнира в Стокхолм.

 

iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване