10/12/13 16:13
(http://www.hsnovini.com/)

Представят “Изповеди в “ДАНС” в Хасково

“Изповеди в “ДАНС” е най-новата книга на историкът Леко Славов. Изданието ще бъде представено пред хасковските читатели на 15 октомври, вторник от 18 часа, в книжарница „Приятели”, която се намира на площад „Атлантически”, до бившото кино „Аида”.

“Изповеди в “ДАНС” е петата по ред книга на димитровградския историк. С нея авторът прави художествен анализ на живота по време на криза, когато единствената цел е как да оцелееш.

Чрез разказите Славов проследява различни човешки съдби, попаднали в различни житейски ситуации, а също и реакцията на героите. Действието се развива на любимото място за раздумка на българина – кръчмата.

„Когато оцеляването стане основна цел в живота на човека, той започва да живее по импулсите на първосигналната система – ядене, пиене и секс”, споделя авторът.

Леко Славов е автор на литературен очерк за Димитровград, исторически очерк на възрожденците, на множество повести и есета. Сред заглавията са “Хроника на една младост” (1987 г.), “Върхове в низината” (1990), “Бохема и неговите архангели” (1993, документална повест за анархиста Делчо Василев) и “Времето на восъчните човечета” (1998).

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване