10/13/13 09:18
(http://www.klassa.bg/)

Британка рисува, като танцува брейк върху платното

Американката Ханифа Маккуин-Хъдсън твори картини за по 5000 хиляди британски лири, като нанася върху платното краските, танцувайки брейк по него, пише в. "Дейли мейл".

Авангардната художничка покрива подметките на обувките и дланите си с бои, след което се впуска в шеметен танц върху голям бял лист, поставен на пода.

По този начин се получават истински абстрактни шедьоври, породени от въртеливите акробации на 43-годишната дама от Улвърхамптън.

Ханифа потапя стъпалата и ръцете си в пъстроцветни краски, пуска си хип-хоп хитове и използва тялото си като четка,

като се придвижва с танцови движения по платното.

Тя стана популярна още през 80-те години на миналия век като първата брейк танцьорка във Великобритания с псевдонима Би гърл бабълс.

Нейната трупа "Би Бойс" беше спонсорирана от големи фирми като "Адидас" и "Пума", но след това танцьорите изпаднаха в забвение при залеза на брейка през 90-те години на миналия век.

По-късно Ханифа смени амплоато си и стана художничка, като впрегна в своя полза своите хип-хоп умения.

Платната на художничката приличат на детски драсканици, но това не им пречи да се продават на много добра цена поради уникалния начин, по който са създадени.

Ханифа открила худонжческите си умения съвсем случайно.

През 2006 г. тя нацапала снежнобелия под на свой приятел с черните подметки на своите маратонки, докато танцувала брейк за разпускане.

"Рисувам различни композиции, използвайки различни завъртания със стъпалата, ръцете, гърба и дори с главата си", доверява майката на две деца, г-жа Маккуин-Хъдсън.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване