10/15/13 18:22
(http://www.hsnovini.com/)

Венко Степанов с американска диплома от най- стария институт по фотография

Венко Степанов от Хасково се дипломира дистанционно от Нюйоркски институт по фотография, който е с повече от 100- годишна история. Той е и най- старият институт в света по фотография. Обучението продължило 3 години и половина.

Венко Степанов е инженер. Той е завършил и промишлен дизайн, а в Нюйоркския институт бил записал професионална фотография.

Страстта на Венко към фотографията е от детските му години. Още като ученик той се сдобил с фотолаборатория и се включил и във фотокръжок. Въпреки че завършил други две специалности, той не се отказал да продължи да се занимава любимото си хоби и само след години го превърнал и в професия. Така един ден случайно се натъкнал на рекламен банер на института в интернет и  решил да се запише да учи.

За трите години обучение Степанов се научил на много умения, необходими за света на професионалната фотография  и най- вече да снима правилно, разказа той.

Обучението протичало на американски английски. Негов ментор бил Уолтър Кърлинг, с който хасковлията се съветвал. Освен професионална фотография в Нюйоркския институт се предлагат още две специалности- Обучение по фотошоп и История на дигиталната фотография.

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване