10/15/13 17:57
(http://www.hsnovini.com/)

Осъден и обвинители обжалват присъда

 

Никола Илиев и  съпругата му

Никола Илиев и съпругата му

Осъденият за телефонни измами Никола Илиев и частните oбвинители срещу него обжалват в Окръжен съд – Хасково присъда на първа инстанция. Илиев настоява тя да бъде намалена, а частните обвинители да бъде завишена и съучастниците да получат ефективно вместо условно наказание.

Припомняме, че Районен съд – Хасково призна за виновен Никола Спиридонов Илиев и му постанови 4 години зад решетките при първоначален строг режим. Той е с изтърпяна условна присъда за подобно деяние в Северна България. Телефонният измамник е участвал в 11 случая в Хасково и в Димитровград като в схемите е мамил старци.

Той е лъгал, че техни близки са задържани след  катастрофа и трябва да бъдат освободени срещу гаранция. Условни присъди бяха постановени и на съучастниците куриери Христо Христов и тогава непълнолетната Деница Иванова. От техните схеми бяха ужилено много възрастни хора. Сред тях бе и покойната майка на криминалния репортер Делян Аврамов. Тя бе измамена с 1000 лв. от Никола, който се представил за дознател, а Деница била куриера.

Измамата станала на 29 – ти юни 2009-та година. След около месец подсъдимите били заловени.

След постановените присъди от Районен съд двамата синове на измамената – Милен Аврамов и Делян Аврамов, обжалват присъдата в наказателно-осъдителната й част, с молба да бъде увеличено наложеното наказание и на тримата подсъдими. На днешното заседание присъстваше само Илиев и неговата съпруга, които не влязоха по време на процеса. Другите двама въобще не дойдоха. Те бяха представени от своите адвокати. Следващото заседание ще бъде на 12 – ти ноември.

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване