10/17/13 07:50
(http://offnews.bg)

БСП връща пушенето на закрито в името на демокрацията

Спас Панчев

Целта на промяната в Закона за здравето, с която се отменя тоталната забрана за пушене на закрито, е българските граждани да живеят в една демократична държава и да се чувстват граждани на нещо, което те решават с гласовете си и с избора си.

Това обяви вносителят на законопроекта Спас Панчев от БСП в отговор на въпрос не са ли тези поправки лобистки.

По думите му част от депутатите от БСП са против отмяната на тоталната забрана за пушене в заведенията, но по-голяма част от групата подкрепяла връщането на старите правила за тютюнев дим на закрито. 

Спас Панчев не знае кога точно законопроектът ще влезе за гласуване в пленарна зала предвид натрупаните законпроекти в данъчните закони и предстоящото гласуване на бюджета за следващата година, но се надява все пак това да се случи преди зимните месеци.

„Зимните месеци са тези, които са по-важни за хората за да имат възможност поне времето, което имат като свободно, да го прекарват така, както искат”, обясни още Панчев.

Бившата здравна министърка и настоящ депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова обвини БСП в лобистки поправки с връщането на пушенето в заведенията.

Тя обяви, че групата на ГЕРБ ще гласува единодушно против промените в Закона за здравето.

Интересно ми е дали здравната министърка Таня Андреева ще подаде оставка, ако тези промени бъдат приети, макар че тя трябва да подаде оставка и заради много други проблеми в здравеопазването”, коментира още Атанасова.

Нигяр Джефер от ДПС, която е председател на здравната комисия, обяви, че законопроекта ще се гледа следващата седмица от комисията.

Според нея здравната комисия няма да подкрепи отпадането на тоталната забрана за пушене на закрито. В ДПС депутатите били разделени 50:50 за този законопроект.

Статията "БСП връща пушенето на закрито в името на демокрацията" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване