10/17/13 07:55
(http://www.klassa.bg/)

Гарет Бейл не е най-скъпият футболист в света

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес даде да се разбере, че Кристиано Роналдо е по-скъп от Гарет Бейл, след като месеци наред се тръби, че уелският футболист е с цена 100 милиона евро и е най-скъпият трансфер в историята.

Строителният магнат говори пред испанска телевизия за проблемите с уелското крило, който има дискова херния, а медиите на Иберийския полуостров гръмнаха, че това дори може да прекрати кариерата му.

В Реал Мадрид обаче нямат опасения за неговото здраве, а Флорентино Перес разкри, че застраховката на играча е за 78 милиона паунда - толкова, колкото е сумата, платена за неговите права на Тотнъм.

"Разбира се, че Бейл е застрахован - това е застраховка живот, която покрива всякакви инциденти. Бейл е застрахован за 78 милиона паунда - сумата, която е платена за него", коментира шефът на Реал.

Цената на Бейл е с два милиона паунда по-малко от тази, която през 2009 година беше платена на Манчестър Юнайтед за Кристиано Роналдо.

"Не се притеснявайте за Бейл - той е спокоен и готов да играе в събота. Всички знаят, че той имаше проблем с мускулите, защото не кара лятна подготовка. Сега той тренира усърдно и иска да играе. 

Всички лекари, с които се консултирахме, казаха, че проблемът с един от дисковете на гръбначния стълб е много чест при всички футболисти, особено при елитните спортисти. Това е нещо напълно нормално. Твърде голяма новина стана от нещо толкова обикновено", каза Перес.

Различните лекари и медии му вещаеха прекъсване от поне 4 месеца, в които уелсецът ще се подложи на операция.

В Испания гръмнаха с информацията, че най-новата покупка на отбора има дискова херния, която може да го извади от терените поне до пролетта, а в същото време се коментираше, че това може да прекрати и кариерата му.

В крайна сметка обаче се оказа, че той има изпъкнал диск на гръбначния стълб - "контузия", която досега не е прекратила ничия кариера, като бившият капитан на Реал Мадрид Фернандо Йеро е играл с подобен тип травма през цялата си кариера.

Самият Бейл не коментира цялата ситуация, но след контузия в бедрото и кратка самостоятелна подготовка той се завърна към тренировъчния процес и ще фигурира в групата на отбора вероятно още срещу Малага.

Бейл ще е част от групата за мача с Ювентус през следващата седмица, като Анчелоти ще готви уелсеца за титуляр в дербито срещу Барселона, което е на 26-и октомври.



















iNews.bg



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване