10/17/13 07:12
(http://www.hsnovini.com/)

Конкурс за детска рисунка в Симеоновград за Световния ден на жертвите от катастрофи

Организатори на конкурса за детска рисунка са Община Симеоновград и  СНЦ „Стоп на войната по пътищата” - родителите на загиналите навръх Великден 2011г. в гр. Симеоновград шест деца. С резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 година всяка трета неделя на месец ноември е обявена за „Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия”.

Тази година календарният ден за възпоменание на жертвите  е 24 ноември.

Всяка седмица у нас при пътнотранспортни произшествия загиват повече от 10 души, над 100 са пострадалите с тежки наранявания, а част от тях остават с трайни увреждания за цял живот. Мъже, жени и деца приключват своя жизнен път или остават инвалиди заради чужди или свои грешки.

Трите основни причини за смърт на пътя са:

- висока скорост;

- шофиране под въздействието на алкохол и наркотици;

- не поставяне на  предпазен колан.

„На този ден нека почетем паметта на жертвите на пътно-транспортните произшествия, нека бъдем съпричастни с мъката и страданията на техните близки и изкажем съболезнования към техните семейства.Целта е да намалим наполовина смъртните случаи при пътни произшествия и да направим пътищата по- безопасни за всички”, заявяват организаторите.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване