10/17/13 20:29
(http://www.hsnovini.com/)

Людмил Димитров остава в ареста

Людмил Димитров – Слюдата, който бе задържан с 26 кг хероин на граничния пункт Малко Търново, остава в ареста. Това реши днес Хасковският окръжен съд.

Да бъде заменена мярката му за неотклонение поискаха днес двамата адвокати Иван Жеков и Божидар Колев. Те настояваха Людмил да бъде пуснат под „домашен арест“ , тъй като толкова месеци не били направени следствени действия с обвиняемия. Людмил заяви в последната си дума, че иска да се прибере в дома си. Съдът обаче постанови, че Димитров трябва да остане зад решетките, с мотив,че обвинението е обосновано в достатъчна степен. Наказанието за престъплението, в което е обвинен подсъдимия, предвижда от 15 до 20 г. затвор.

Решението, което постанови съда днес може да бъде обжалвано пред Апелативен съд- Пловдив в 3-дневен срок.

Припомняме че, Николай Крумов, който бе от групата, бе пуснат срещу парична гаранция в размер  от 5000 лв. Бе освободена и медицинската сестра Галя Асенова. Веселин Бъчваров – Буцата също бе пуснат под домашен арест. Това са само част от мотивите защитата да поиска домашен арест и за Людмил.

“Той е обществена личност, има постоянен адрес, живее на семейни начела. От тези обстоятелства може да се извлече извод, че няма опасност Людмил да се укрие”, заяви след процеса днес за Нaskovo.me адвокатът Иван Жеков.

Той  каза още, че решението ще бъде обжалвано.

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

Анжелина Янева

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване