10/17/13 07:47
(http://www.klassa.bg/)

Петролът поскъпна до 102,29 долара за барел

Цените не петрола на международните пазари се повишиха на фона на постигнатия бюджетен компромис в Сената на САЩ.

Ноемврийските фючърси на американски лек петрол тип WTI, търгувани на нюйоркската борса NYMEX, поскъпнаха с 1,08 долара - до 102,29 долара за барел. На лондонската борса ICE повишиха стойността и ноемврийските фючърси на северноморски суров петрол тип Brent - с 0,90 долара, до 110,86 долара за барел.

Лидерите на демократите и републиканците в Сената на САЩ обявиха, че най-после са успели да стигнат до компромис по бюджета на страната. Сега предстои проектозаконът да бъде разгледан и в двете камара на Конгреса - Сената /горната/ и Палатата на представителите /долната/.

Споразумението стана факт броени минути преди крайния срок, след което САЩ щяха да изпаднат в несъстоятелност. Президентът Барак Обама призова републиканците, доминиращи Палатата на представителите, този път да не блокират приемането на закона.

Законопроектът предвижда финансиране на бюджета на страната до 15 януари 2014 г. и повишаване тавана на бюджетния дефицит до 7 февруари, съобщи Хари Рийд, лидер на демократическото мнозинство в Сената. Дотогава законодателите ще се опитат да постигнат съгласие за бюджета в по-дългосрочна перспектива.



















БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване