10/17/13 08:07
(http://noresharski.com/)

Протестна мрежа стартира операция „Чисти ръце“

Декларация от Протестна мрежа

Гражданският протест започва Операция „Чисти ръце“ в 3 стъпки:

- Оставка веднага;

- Незабавни избори;

- Премахване на всички връзки между държавното управление и мафията.

Протестираме над четири месеца, защото системата от правила е блокирана от мафията. По върховете на институциите продължават да се поставят некомпетентни и зависими хора, които служат не на закона, а на патрона, който ги е посочил.

Над 120 дни сме на улицата, защото искаме да прекъснем веднага връзката на това управление с мафията. Оставката е първата задължителна стъпка от операция „Чисти ръце“ – санкцията за злоупотребата с власт, позволила наемането на правителството за подизпълнител на олигархията.

Операция „Чисти ръце” е изконно искане за равенство пред закона и справедливост, която да изхвърли зад борда кастата на недосегаемите – на тези, които никога не падат от власт.

Операция „Чисти ръце“ означава изваждането на мафията от обществения живот, установяване на върховенство на закона, разделение на властите и връщане на смисъла на демократичните институции.

Операция „Чисти ръце“ в политическата система означава осигуряване на политическо представителство на интересите на гражданите, не на обръчите от фирми и олигархията – пречупване на корпоративната стратегия на партийните върхушки, целяща облагодетелстване на техните клики.

Операция „Чисти ръце“ означава чрез справедливи правила да бъдат излъчвани почтени политици, магистрати, членове на регулаторни органи, които имат гръбнак да излязат фронтално срещу монополите и мафията, слагане на край на „управлението“ с тефтерчета и използването на институциите като бухалки за лична употреба и разчистване на сметки на принципа “да се удари” неудобният опонент и да се разпъва чадър над приятелите.

Операция „Чисти ръце“ в медиите е премахване на медийната концентрация и установяване на прозрачност в собствеността на медиите.

Ако политически партии и организации са готови да подкрепят „Чисти ръце”, нека да декларират публично как ще участват и какви конкретни стъпки ще предприемат.

Операция „Чисти ръце“ ще превърне България в нормална държава, в която достойните граждани да работят и живеят свободно.

Протестното движение няма да спре – стартирана е Операция „Чисти ръце“!

17.10.2013, Протестна мрежа

The post Протестна мрежа стартира операция „Чисти ръце“ appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване