10/17/13 07:37
(http://www.klassa.bg/)

САЩ вече имат приет бюджет

Палатата на представителите на Конгреса на САЩ одобри компромисния проектобюджет, позволяващ повишаване тавана на бюджетния дефицит. По този начин

 избегнаха техническия дефолт, т.е. обявяване на състояние в несъстоятелност.

Законопроектът бе подкрепен от 285 конгресмени, а "против" гласуваха 144. По-рано през деня документът бе приет и от горната камара - Сенатът.

Одобряването на законопроекта ще позволи да бъде възобновена работата на правителствените учреждения в САЩ, които останаха блокирани в продължение на повече от две седмици заради невъзможността досега демократи и републиканци да постигнат споразумение.

Президентът Барак Обама заяви, че ще подпише веднага законопроекта след одобрението му от страна на Палатата на представителите, като по-рано призова конгресмените да действат бързо, за да бъде върнато доверието на американските граждани в държавните институции.

Обама подчерта за пореден път, че е готов да работи с всички по каквато и да е било идея, която може доведе до ръст на икономиката, до разкриване на работни места, засилване на средната класа и изграждане на дългосрочен бюджет.

"Въпреки нашите различия, аз съм убеден, че демократи и републиканци могат да работят заедно за напредъка на САЩ", отбеляза Обама, който призова сънародниците си да не страдат заради политическите разногласия на своите управляващи.

Приетият предвижда финансиране на бюджета на страната до 15 януари 2014 г. и повишаване тавана на бюджетния дефицит до 7 февруари. Дотогава законодателите ще търсят постигане на съгласие за бюджета в по-дългосрочна перспектива.

  БГНЕС    

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване