10/17/13 11:52
(http://www.klassa.bg/)

Черният шоколад засилва желанието за секс

 Какаовото блаженство увеличава сексуалното блаженство при 78% от жените, които признават, че ядат черен шоколад, за да се настроят за любов.

Проучването, проведено от водещ сайт за запознанства в Обединеното кралство, показва, че шоколадът, освен радост за душата, може да ни донесе и допълнителни ползи. Ефектът върху сексуалния живот се дължи на аминокиселината L –аргинин, която усилва желанието за интимност и при двата пола. Тя действа, като насърчава притока на кръв към половите органи, което обяснява защо на Свети Валентин се подаряват шоколади и кутии с бонбони.

78% от жените казват, че тъмният шоколад засилва апетита им за секс. Но 48% заявяват, че биха отблъснали един мъж, ако той се опита да ги съблазни с евтин млечен шоколад.

"Да, шоколадът ни дава настроение, но само висококачественият тъмен шоколад. Има нещо възбуждащо от начина, по който се топи в устата", споделя една от анкетираните Сали, която е на 47 години.

Според нея и останалите 4000 участнички в проучването не всички шоколади действат по този начин върху либидото. /БГНЕС

 

Лондон / Великобритания

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване