10/18/13 08:54
(http://offnews.bg)

8 града внесоха кандидатурите си за Европейска столица на културата 2019

Кметовете на градовете кандидати за Европейска куптурна столица  Снимка: Сергей Антонов Кметовете на градовете кандидати за Европейска куптурна столица  Снимка: Сергей Антонов

Кметовете на градовете кандидати за „Европейска столица на културата 2019” внесоха днес заедно кандидатурите си в Министерството на културата.

Апликационните си форми подадоха София (която кандидатства заедно с Благоевград, Перник и Кюстендил в обединена кандидатура на Югозападния регион), Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Русе и Шумен. Ден по-рано бе внесена кандидатурата на Пловдив.

Два града ще станат европейски столици на културата за 2019 година. Единият ще е български – от осемте кандидати, а другият – италиански. 

Подебителите ще бъдат избрани от 13-членно жури от експерти, в което има шестима българи.

Инициативата “Европейска столица на културата” представлява една от ключовите дейности на Европейския съюз в областта на културата, уточняват от Министерството на културата.

Статията "8 града внесоха кандидатурите си за Европейска столица на културата 2019" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване