10/18/13 08:39
(http://www.klassa.bg/)

Българска следа при тамплиерите

Подозирали ли сте, че в най-мощния средновековен рицарски орден - тамплиерския, ключова роля са играли и българи? Ако не сте, не пропускайте том втори от хитовата четирилогия на Румен Ралчев "Тамплиерство и масонство".

Луксозното издание "От Ордена на Храма до франкмасонството" ще е на пазара с клеймото на "Стандарт" на 28 октомври. В него великият приор на тамплиерите у нас публикува за първи път непознати на широката публика факти от историята на Христовата милиция и на свободните зидари. Книгата съдържа тамплиерските устави, включително на най-стария - Латинският. Т.нар. Таен устав на ордена, дело на мистериозния Магистър в сянка Ронселен, пък повелява: "Знайте, че Бог не прави разлика между хората, независимо дали са християни, сарацини, евреи, гърци, римляни, франки или българи, защото всеки човек, който приеме Бог, е спасен". Този документ още веднъж потвърждава факта, че нито едно събитие в Средновековието не се е случвало без участието на една от трите "велики" сили в Европа-България, коментира Ралчев. Той показва и три от тайните шифри на храмовиците, с които те кодирали кореспонденцията си с папи, монарси и иноверци. Подобни са припознати и използвани от масоните. Румен Ралчев посочва за родоначалник на съвременното масонство тайнственото философско учение на розенкройцерите, като не изключва влиянието и ролята на тамплиерството.

Първият том от четирилогията на Румен Ралчев стана хит на пазара преди месец. Тиражът се изкупи за броени дни.

Екатерина Николова
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване