10/18/13 10:52
(http://offnews.bg)

Най-голямата търсачка за торенти каза “сбогом” на потребители

Iso Hunt слага край на работата си

След повече от 10 години активна работа и милиони активни потребители, търсачката за торент файлове “ISO Hunt” загуби последната си правна битка и беше принудена да прекрати дейност, съобщава “РТ”

Собственикът на “Iso Hunt”, канадецът Гаръ Фънг, загуби дело срещу организацията “MPAA”, която защитава авторските права на шест от най-големите холивудски студиа.

Съдът определи “Iso Hunt” да заплати сумата от $110 млн. долара обезщетение . 

“Днешната победа трябва да е показно за всички, които чрез действията си подстрекават нарушаването на законите за авторско право. Резултатът от победата показва невероятния потенциал на Интернет като платформа за законно разпространение на информация.”, заяви Крис Дод, директор на “МРАА”. 

Въпреки че “Iso Hunt” не е торент тракер, а само търсачка за торенти и не разполага с огромните бази данни на “The Piratebay“, съдът не съжали Фънг, който беше принуден да прекрати дейността на сайта и да заплати $110 млн. долара обезщетение.

“Iso Hunt беше мое хоби в университета, а днес е нещо много по-голямо. Беше страхотно преживяване, далеч от това, което някога съм си представял. Направих всичко, което мога за този сайт, за споделянето и културата по света, но днес е време да продължа към други проекти и програми”, пише днес Фънг в сайта на “Iso Hunt” като последно сбогом.

Статията "Най-голямата търсачка за торенти каза “сбогом” на потребители" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване