10/18/13 08:35
(http://www.klassa.bg/)

Расте международният туризъм

Броят на международните туристи е нараснал с 5% в целия свят между януали и август. Той е достигнал рекордните 747 милиона, съобщи в четвъртък Световната организация по туризъм (СОТ).
Според организацията това увеличение се дължи на "стабилните промени в Европа". "За първите осем месеца на годината, броят на международните туристи е нараснал с 38 милиона и е с 38 милиона повече от същия период на 2012 година", съобщават от организацията.
Световната организация по туризъм (СОТ) е специализирана агенция на Организацията на обединените нации и водеща международна организация в областта на туризма.
Европа се е възползвала най-много от увеличаването на туризма през първите осем месеца на 2013 г. с приблизителен брой на пътуванията с 20 милиона повече в региона".
"Тъй като Европа е най-голямата туристическа област в света (...), темп на растеж от 5% е много положителен", отбелязва СТО. Посещенията са се увеличили с 6% в Азиатско-тихоокеанския регион и са "скочили със 7% в Близкия изток, след две години спад".
През първото полугодие, броят на чуждестранните туристи в света се е увеличил с 5% до близо 500 млн. според СТО - повече от 3 до 4% планирани първоначално.
СТО предвижда, че през август растежът ще продължи и през второто полувреме, но с по-ниски темпове "4% или малко повече" на годишна база.
През 2012 г. броят на туристите по света преминаха за първи път милиард, след като се увеличи с 4% за една година.


















АФП
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване