10/18/13 05:01
(http://offnews.bg)

Цар Киро излиза на свобода

Кирил Рашков  Снимка: БГНЕС

Кирил Рашков, известен като цар Киро, излиза на свобода днес.

Той ще напусне затворническото общежитие в Пловдив, където изтърпя наказание 2-годишно наказание за закана за убийство, отправена към Веселин Христов и Иванка Петрова - вуйчото и лелята на убития в Катуница 19-годишен Ангел Петров.

След смъртта на момчето в селото избухнаха безредици, а въпреки първоначалните си намерения, Рашков и фамилията му нямат да се върнат в Катуница.

През юли Върховният касационен съд (ВКС) потвърди  изцяло присъдата на Пловдивския окръжен съд, с която бяха осъдени Спас Христов и Георги Йорданов за инцидента в Катуница. Христов влиза в затвора за седем години при първоначален строг режим и лишаване от шофьорски права за срок от 10 години. Йорданов пък ще прекара в затвора с година по-малко, като за 9 години няма да има право да шофира.

Христов и Йорданов бяха осъдени също и да заплатят на гражданския ищец 15 000 лв. за причинени телесни повреди на други двама жители на Катуница. 

Статията "Цар Киро излиза на свобода" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Публикувана на 10/18/13 05:01 http://offnews.bg/index.php/254972/tsar-kiro-izliza-na-svoboda
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване