10/21/13 05:46
(http://offnews.bg)

Миков към студентите: Не ми пука за вашето мнение, нито за избирателите

Студенти попитаха депутатите "Не ви ли е срам?". Ангел Златков и Румен Стоев. Кадър: Нова телевизия

“На мен не ми пука за вашето мнение, нито за мнението на моите избиратели във Видин.” Това е заявил председателят на Народното събрание Михаил Миков на срещата ни в петък със студентите, които издигнаха плакат с надпис “Не ви ли е срам?” в пленарната зала на парламента.

Това разказаха двама от тях – Ангел Златков – студент IV курс в Историческия факултет на Софийския университет и Румен Стоев – петокурсник по право, също в СУ, в интервю за Нова телевизия.

След акцията в петък председателят на НС Миков покани студентите. Разговорът продължи около 30 минути.

По време на срещата нямаше директен отговор на въпроса “Не ви ли е срам?”. “От разговора ни с него стана ясно, че него не го е срам”, каза Стоев. Акцията ни бе израз на 130-дневните протести. Това беше израз на нашето недоволство, обясниха Румен Стоев.

Репликата “не ми пука” беше казана в контекста на протестите, че той си има собствено мнение и той си решава, допълни Златков. Тя била казана няколко пъти.

На въпрос има ли власт зад официалната власт Миков отговорил: “Винаги има. Навсякъде има”.

Студентите заявиха, че вярват на дела, а не е видял такива. „Въпросът, който зададохме, беше към всички 240 народни представители”, казаха те.

Според двете момчета управляващите трябва да се срамуват от целия цирк, които разиграват повече от 20 години и от това, че се превръщат в олигарси. „Гражданската активност не се изчерпва само с това да ходим на избори, а да ги следим през цялото време”, категорични са те.

По думите им има и други техни колеги, които споделят мнението им. „Не сме платени, не подкрепяме нито една политическа партия, искаме хората да изкажат на висок глас мнението си”, казаха младежите.

Статията "Миков към студентите: Не ми пука за вашето мнение, нито за избирателите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване