10/21/13 14:46
(http://noresharski.com/)

Не ви ли е срам?

Автор: Иван Бондоков, Move.bg

Преди време си мислех какво би било ако се даде на всеки депутат по един празен лист и бъдат накарани съвсем анонимно да си напишат вижданията и мечтите за това, как би изглеждала България след 10 години например.

Какви ли „прозрения“ биха се родили и дали изобщо ще можем да разделим после написаното по парламентарни групи или леви и десни убеждения? Едва ли.

Въпреки, че не мога да претендирам, че знам какво точно е вътре, според мен светът измежду стените на Народното събрание е съвсем различен. Колко истински може да бъде един човек, станал депутат в България? И изобщо защо да иска да е такъв?

Какво може да движи неговата проактивност и желание за личен принос, след като цената, която е платил за да се намира там, е толкова далеч от морал и ценности, че ми се струва сюреалистично изобщо да ги питаме „Не ви ли е срам?“.

На първата сесия на това Народно събрание, далеч недолюбваният като политик, но голям актьор Стефан Данаилов, попита съвсем искрено от председателската трибуна : „Какво ви става като се качите тук, приятели?“. Той твърдеше, че като ги гледал, някой от тях дори познавал, вярвал, че всички 240 души са добри хора в живота, но не проумявал как се променяли, влизайки през дверите на законодателната обител. Дали е така? Много от нас познават депутати, сегашни и бивши, и могат да кажат дали те са добри хора. И ако е така, тогава истинският въпрос не е дали ги е срам, че правят закони, които не са в интерес на хората, а

Дали ги е срам, че живеят фалшив живот?

Не ви ли е срам, че сте едни там, а сред нас други?? Не ви ли е срам, че вътрешно може и да искате да признаете, да кажете, но нямате смелост?

Не ви ли е срам, че заравяте доблест и идентичност под фалшиви убеждения, че вършите „добри дела“?

Не ви ли е срам, че сте фалшиви?

 

The post Не ви ли е срам? appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване