10/21/13 10:09
(http://offnews.bg)

Няма престъпления около смъртта на Пламен Горанов

Пламен Горанов, който се самозапали пред варненската община.

Разследването около смъртта на Пламен Горанов, който се самозапали на 20 февруари пред Община Варна, е приключило, съобщава за вестник „Сега“ говорителят на Варненската Районна Прокуратура Десислава Йотова.

Разследването не е открило престъпление и делото по трагичната смърт на 36-годишния Пламен е прекратено.

Преди дни приятели на Пламен Горанов, основали след смъртта му фондация на негово име, заявиха, че според тях охраната на общината е подтикнала мъжа да се самозапали.

„Вероятно единият от тях се е опитал да го хване, докато другият дойде, за да го закопчее, и Пламен, който беше доста здрав, е успял да се отскубне, и е запалил запалката, за да покаже, че намеренията му са сериозни“, каза на 1 октомври пред „Нова телевизия“ Димитър Събев.

Според него Прокуратурата умишлено укрива записите от случилото се. Събев дори изтъкна, че фондация „Пламен Горанов“ разполага с анонимни снимки, които доказват теорията им.

36-годишният Пламен се запали в знак на протест срещу ТИМ и кмета на Варна Кирил Йорданов на 20 февруари пред сградата на община Варна. Той искаше оставката на Йорданов. Смъртта на Пламен предизвика масови протести, в които се включиха близо 70 хиляди души, а впоследствие Йорданов подаде оставка.

 

Статията "Няма престъпления около смъртта на Пламен Горанов" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване