10/21/13 16:45
(http://www.hsnovini.com/)

С концерт в ПМГ започна Младежкия джаз фестивал в Димитровград

Димитър Русев – Мутата, организатор

За пета поредна година в рамките на Есенни музикални дни, в Димитровград се провежда Младежки джаз фестивал. Организатори са Акустично джаз трио и община Димитровград. Фестивалът стартира днес с концерт на студенти от музикалната академия. Той се проведе от 14 ч. днес в ПМГ „Иван Вазов”. В него взеха участие възпитаниците на националната музикална академия „Панчо Владигеров” Димитър Благоев – китара, Станимир Ламбов – китара и Димитър Сираков – контрабас. В късния следобед студентите изнесоха и концерт в клуб „Ралица” в Хасково.

Утре от 13 ч. програмата на младежкия джаз фест продължава в езикова гимназия с формация от националното музикално училище „Христина Морфова”- Стара Загора. Фестивалът приключва на 23 октомври. От 13 ч. в училище „Васил Левски”  ще гостува студентска формация от пловдивската музикална академия. От 18 ч. в камерната зала на КДК ще има концерт за любителите на джаз музиката.  Той е съвместен мужду  Акустичното джазово трио „Димитровград”, с членове Митя Йорданов – пиано, Димитър Русев – китара и Петър Ганев – ударни и гост-музикантите Цветомир Цанков – вокал, който идва от Габрово и Христо Минчев – контрабас, от Пловдив. В 20.30 ч. програмата ще продължи с JAM SESSION, с участниците във феста, като специален гост ще бъде Иван Тодоров – кавал.

Есенните музикални дни продължават на 24 октомври с концерт на Виктор Чучков в салона на димитровградския театър.

Гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване