10/22/13 08:42
(http://www.klassa.bg/)

Асад искал пак да се кандидатира за президент

Сирийският президент Башар Асад заяви, че е готов да участва в следващите избори за държавен глава през 2014 г. 

Аз лично не виждам никакви пречки да бъда номиниран за участие в следващите президентски избори, каза Асад в интервю за ливанската телевизия "Ал Маядин", излъчено снощи. 

Той отбеляза, че желанието на сирийския народ ще повлияе на окончателното му решение за участие в изборите. 

"Колкото до желанието на народа, все още е рано да се говори за това. Можем да го обсъдим когато бъде обявена датата за изборите", каза Асад, цитиран от Ройтерс. 

В интервюто сирийският президента каза също, че най-големият проблем, с който се е сблъскала страната му, е религиозния радикализъм, предаде ИТАР-ТАСС. 

По думите му сега обаче "терористите са изгубили доверието на народа и това осигури успехите на армията". 

Асад посочи също, че Арабската лига се е превърнала в проводник на политиката на САЩ и други западни страни, "започнала е да поддържа агресията срещу арабските страни, в началото срещу Ливия, а после срещу Сирия". 

Саудитска Арабия, като проводник на политиката на САЩ в региона, на държавно равнище подкрепя терористите в Сирия с пари и оръжие, заяви сирийският президент. При това Саудитска Арабия е държава, в която народът се ползва с едва ли не най-малко права в сравнение с други страни по света, отбеляза Асад, цитиран от ИТАР-ТАСС. 

Ако Башар Асад бъде преизбран през 2014 г., войната ще продължи, коментира вчера американският държавен секретар Джон Кери. 

"Ако той смята да реши проблема, като отново се кандидатира, мога да ви кажа следното: войната няма да свърши, докато той остава на президентския пост", заяви Кери на пресконференция в Париж след среща с посланици на страните от Арабската лига. 

По думите на Кери сирийската опозиция никога няма да приеме оставането на Асад на власт. 

  БТА    

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване