10/22/13 09:50
(http://www.klassa.bg/)

Изключителен концерт на „I SOLISTI VENETI“ в София

I SOLISTI VENETI - най-известния италиански камерен оркестър в света. Програмата включва избрани творби от Антонио Вивалди, Джовани Ботезини, Д. Б. Арбан, Антонино Паскули и Джузепе Верди.

Концертът, който се организира от Италианския културен институт съвместно със Софийската филхармония, е част от програмата на XIII седмица НА италианския език по света (12-22 октомври 2013г.) и е под патронажа на Президента на Република Италия и на Посолството на Италия в България.

I SOLISTI VENETI, с диригент Клаудио Шимоне, имат в актива си 6000 концерта в над 80 държави, с програми, които спомагат разпространението на италианския музикален репертоар. Те свидетелстват за важното културно и художествено послание на Италия към света, с инструментален и интерпретативен колорит, който им позволява да установят уникални по рода си взаимоотношения с публиката от различните страни.

В резултат на една успешна традиция, I SOLISTI VENETI са носители на най-официалните признания на Италия, както и на важни световни музикални награди, потвърждавайки своята роля на посланици на музиката и музикалната култура на Италия по света.

Със своя репертоар от над 2000 заглавия, състоящ се от произведения от 17 век до музика, написана за самите тях през 2011г., I SOLISTI VENETI продължават да бъдат носители на огромното културно наследство на италианската инструментална музика, която винаги е била една от най-хубавите визитни картички на Италия.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване