10/22/13 09:00
(http://www.klassa.bg/)

Искат младите шофьори да карат с вечерен час

Младите шофьори със стаж до 6 месеца да карат само по светло, а след 22 ч да оставят ключовете от автомобила вкъщи. Това гласи една от промените, които ще бъдат предложени за дискутиране в парламентарната комисия по транспорт днес.

В промените се предвижда също и 10 пъти да скочи глобата за минаване на червен светофар и да стане 500 лв. Според новия законопроект се предвижда младите шофьори да са с не повече от 0,1 промил алкохол в кръвта. В момента законът е еднакъв за всички шофьори, независимо от техния стаж зад волана.

По-рано този месец стана ясно, че депутати от БСП обмисляли да бъде вмъкнато и условието младите шофьори да нямат право да карат по магистралите.

Ако промяната стане факт, шофьорите с до три години стаж зад волана ще карат с 90 км/ч по обиколния маршрут без право да се качват на магистралите. Причината за готвените мерки са зачестилите катастрофи, предизвикани от неопитни шофьори.















iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване