10/22/13 11:26
(http://noresharski.com/)

Михаил Миков доказа, че БСП не винаги лъже

Автор: Иво Инджев

Ще се опитам да бъда обективен.

Признавам, че шефовете на БСП ( и държавата) не винаги лъжат.

Все пак ще започна с документираната лъжа от предизборната програма на партията:
„Сега предлагаме радикална промяна, която да върне доверието на гражданите в политиката, да направи държавата отговорна пред тях, да възстанови нейните административни способности. Разчитаме на действена и демократична държава, чрез която да се реализира нашата социално-икономическа политика.
Време е да стигнем до истинския смисъл на демокрацията като власт на народа. Да съчетаем представителната и пряката демокрация, а тях двете – с гражданско участие и контрол”.

Това се твърди в програмата, наречена „ПРОМЯНА ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ (предизборна платформа на БСП)”, публикувана във в. „Дума „ на 12. април 2013, брой 86.

Ето че обещанието на партията да върне доверието на гражданите в политиката и да направи държавата отговорна пред тях, заедно с приказките за властта на народа, осъществявана с гражданско участие и контрол, бяха откровено бламирани по съкратената процедура- като при разстрел на „враг на народа”, осъден от сталинистки съд.

Екзекуцията се е осъществила в кабинета на първия сред равните депутати, председателя на Народното събрание Михаил Миков. В телевизионния ефир на България тази сутрин това стана ясно от разказа на граждани, които се опитали да осъществят въпросния граждански контрол, задавайки въпроса „ Не ви ли е срам”.

Транспарант с този обобщаващ въпрос беше спуснат от балкона на парламента над пленарната зала в края на работната седмица над отрудените глави на депутатите (заети да четат вестници и да щракат по таблети, както се изрази един свидетел на позорището – ако употребя сръбската дума за театър).

Студентите, които наивно са повярвали, че са граждани с права, обещани им от самата управляваща в момента партия, са били поканени „ на кафе” от Михаил Миков. Оказва се всъщност, че са пили една вода- студена при това.

С присъщия на недосегаемите политици от неговата порода цинизъм, Миков заявил на неканените гости, които иначе поканил в личните си покои на най-голям началник в сградата, следното:” не ми пука”!

Ето този път му вярвам, че не лъже.

Царят не вярва, че е гол, понеже е облечен във власт, която му дава усещането за превъзходство, на основание на което да се подиграва на упреците, че се появява в неприличен вид пред публиката.

Овчарите, които се борят за правата на овцете, за да има кого да стрижат, имат самочувствието, че са в правото си да размахват гегата на властта срещу всеки, дръзнал да наруши овчия строй.

Това „ не ми пука” е обобщен, кратък и ясен, но най-вече откровен отговор на всички граждански въпроси към властта, на която не й пука за спазването на собствените й обещания, какво остава за алтернативните граждански идеи.

Безнаказаността води до това н.п.к. ( Не Ми Пука).

Материалът е препубликуван от блога на автора.

The post Михаил Миков доказа, че БСП не винаги лъже appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване