10/22/13 19:39
(http://offnews.bg)

Ройтерс: Заради мораториума забраната за работа за българи в ЕС може да остане

Снимка: sxc.hu

Всяка ревизия на присъединителния договор на България може да бъде посрещната с реципрочни действия от страните членки на ЕС, включително с потенциално удължаване на изтичащата на 1 януари 2014 г. забрана български граждани да могат да работят постоянно в която и да е държава от съюза.

Това съобщава агенция Ройтерс във връзка с днешното решение на парламента да бъде удължен мораториумът за продажба на земя на чужденци.

По-рано днес говорителката на Еврокомисията по въпросите на вътрешния пазар Шантал Хюс заяви пред БНР, че при неспазване на общностното законодателство се пристъпва към наказателна процедура, която може да доведе и до съд.

Говорителката подчерта още, че Европейската комисия няма правомощия да разреши на България удължаване на мораториума и че ако страната ни иска той да остане в сила и след началото на идната година, ще трябва да получи съгласието на всички останали 27 страни от Евросъюза.

Това на практика означава преразглеждане на присъединителния ни договор и повторна ратификация от 28 държави членки.

Статията "Ройтерс: Заради мораториума забраната за работа за българи в ЕС може да остане" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване