10/22/13 11:08
(http://offnews.bg)

Уругвай продава грам марихуана за долар, ще бори трафика

Марихуана

Уругвай ще бори наркотрафика в страната спродажба на трева на цена от от $1 за грам, пишат местни издания, цитирани от “TheGuardian”.

Законът, който официално ще легализира продажбата на марихуаната, е само на крачка от това да бъде приет, като в момента се очаква единствено подписа на президента Хосе Мухика, който е “за” подобна алтернатива на борбата с наркотрафика.

Мярката ще превърне Уругвай в първата държава в света, която ще лицензира тревата и ще подкрепя правила за продукция, разпространение и продажба.

“Държавната” марихуана ще започне да се продава през втората половина на 2014г. на цена от
$1 за грам, което ще я направи 10 пъти по евтина от медицинската трева в САЩ.

Идеята на уругвайското правителство за продажба и легализация на марихуаната е да пребори наркотрафика с ниската цена, която ще предлага. “Няма как да търсим печалба от това решение с цената, която ще предложим”, заяви шефът на агенцията по борба с наркотици Хулио Калзада пред уругвайски медии.

Единственото ограничение в продажбата на марихуаната е, че жителите на Уругвай ще могат да си купуват “само” по 40 грама месечно.

Статията "Уругвай продава грам марихуана за долар, ще бори трафика" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване