10/25/13 13:10
(http://offnews.bg)

Класическата гимназия поиска да остане в центъра на София

Сградата на 13 СОУ, където ще учат учениците от Класическата гимназия. Снимка: Сергей Антонов

Ръководството на Класическата гимназия е поискало училището да остане в сградата на 13 СОУ до Женския пазар в София, а не да се връща в досегашната си сграда на ул. “Баба” в ж.к. “Модерно предградие”. Това се казва в писмения отговор на министъра на културата Петър Стоянович до депутатката от ГЕРБ Джема Грозданова.

Писмото е изпратено на 23 октомври от директорката на училището, ректора на Софийския университет, основателя на гимназията, председателите на училищното настоятелство и на ученическия съвет до Стоянович.

“В писмото са посочени редица аргументи в полза на оставането на гимназията в сградата на ул. „Св. Св. Кирил и Методий” 63. Авторите на писмото изтъкват факта, че НГДЕК е Национален класически лицей към СУ „Св. Климент Охридски” и много от занятията са свързани, както с факултетите на СУ, така и с други институции, които се намират в центъра на София. Отправена е и молба към мен, в качеството ми на министър на културата, за разпореждане учебната година да продължи в сградата на ул. „Св. Св. Кирил и Методий” 63, за да не бъде нарушаван учебният процес”, се казва в отговора до депутатката.

От него обаче не става ясно какво е становището му по въпроса и дали гимназията ще остане в сградата на 13 СОУ или ще се върне в сградата в “Модерно предградие”, където тече ремонт.

“Общественият дебат по тази тема продължава и Министерството ще търси най-благоприятното решение, което да не поставя под съмнение добрата академична и социалната среда на възпитаниците на гимназията”, пише Стоянович.

OFFNews изпрати запитване до Министерство на културата относно становището на министъра за сградата на НГДЕК. Оттам обаче все още няма отговор.

Статията "Класическата гимназия поиска да остане в центъра на София" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване