10/25/13 21:19
(http://www.klassa.bg/)

Удължиха до 6 декември срока по иска срещу НЕК за АЕЦ Белене

Срокът за представяне на българската позиция по заведеното от руската компания "Атомстройекспорт" арбитражно дело в Париж относно заплащането на оборудването за АЕЦ Белене е удължен до 6 декември 2013 г., предаде БГНЕС.

На 25 октомври изтичаше срокът, в рамките на който страната ни можеше да се защити пред арбитражния съд. Процесуалните представители на НЕК ЕАД, адвокатско дружество "White and Case", обаче са поискали удължаване на срока до 6 декември 2013 г. До тази дата страната ни трябва да представи възражение по иска на руската компания и насрещен иск заедно със свидетелски показания и доклади на експерти.

Във връзка с искането на адвокатството дружество арбитражният трибунал е допуснал промяна в приетия процедурен график, за което е получено и съгласието на процесуалните представители на "Атомстройекспорт".

Искането на "White and Case" за промяна в процедурния график е нормална практика при водене на арбитражни дела. Искането е свързано с гарантиране на защита интереса на НЕК и нормалното протичане на работата по обработка и анализ на голям обем материали. Подобно искане беше направено и от страна на на по-ранен етап от делото, напомнят от НЕК.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване