10/25/13 21:21
(http://www.klassa.bg/)

Финансирането по програма JEREMIE у нас се очаква да надхвърли 840 млн. евро

Портфейлът на европейската програма JEREMIE в България се очаква да надхвърли 840 милиона евро, като той е разпределен между различните фондове и двата банкови продукта, предлагани по програмата – гаранционен и нисколихвен. Това коментира на конференция в в София Христо Стоянов, представител на Европейския инвестиционен фонд за България. JEREMIE цели да подпомогне малкия бизнес при неговото устойчиво развитие чрез различни финансови инструменти, които са адаптирани за ситуацията на местния пазар.

Максималният размер за кредита по инициативата JEREMIE е 2 млн. евро, при който размера на предоставената помощ не бива да надхвърля 200 000 евро. С кредит по JEREMIE обаче не може да се финансират разходи при покупка на недвижими имоти или да се покриват разходи от миналото, а само такива, които тепърва ще бъдат плащани. Като цяло клиентите трябва добре да познават инициативата, за да могат да се възползват максимално от нейните възможности.

От друга страна, проектите, които не могат да получат банково финансиране, могат да бъдат подпомогнати от фонда Neveq, който подпомага компании в начален етап на развитие, които създават и продават в световен мащаб патентовани решения в сферата на финансите, медиите, здравеопазването и туристическата индустрия. Инвестициите по фонда са от 0.5 до 4.5 милиона евро на проект.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване