10/26/13 13:34
(http://www.hsnovini.com/)

Мадлен Алгафари: Негативизмът изчезва, ако обичате и уважавате децата си

Мадлен Алгафари

Негативното ни отношение към всичко заобикалящо и случващо ни се може да бъде изкоренено, само ако обичаме и уважаваме децата си. Рецептата, как да избягаме от лоши мисли и чувства, даде днес пред хасковлии известната психотерапевтка, поетеса и режисьор Мадлен Алгафари.

„Негативизмът е заложен в българите от древни времена. Всички езически ритуали на прадедите ни са били за омилостивяване на злите божества и нито един за славослов на добрите. Етносите, които нямат уседнал начин на живот са били доста агресивни. В  половината ни история като държава, липсва „Азът”. Децата са били възпитавани, без да бъдат окрилявани. Любовта на българските родители към своите деца никога не е била под съмнение, но уважението липсва”, сподели Алгафари.

Как да се справим с негативното мислене е част от новата книга на психотерапевтка “От какво ще кажат другите, до какво избирам аз”, която ще излезе от печат след Нова година. С какво се отличават българите от другите народи, за болестите – защо са ни и какво ни казват те и за духовната революция, са част от темите залегнали в новия проект на Алгафари.

Популярната психотерапевтка бе в Хасково, за да представи последното си издание “Как да се разболяваме качествено”. Книгата е провокирана от идеята, че днешния човек полага огромни усилия да се лекува и е още по-старателен в усилията си да се разболява. Авторката предлага на читателите 366 съвета като най-важните грешки, които допускат хората са разделени в седем раздела.

В края на представянето хасковлии имаха възможност да задават въпроси и получат съвет от психотерапевтка.

Репортаж гледайте в понеделник, във видео новините на сайта. 

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване