10/26/13 12:04
(http://noresharski.com/)

Местят сборния пункт на протестиращите пред СУ тази вечер

Призив вечерният протест в центъра на София тази вечер да се събира не на пл. „Независимост“, а пред Ректората на Софийския университет, отправиха протестиращи във Facebook. Началният час остава 18.30, като не е ясно в каква посока ще поеме шествието след това.

Целта на промяната на мястото за протеста е да се покаже солидарност със студентите, които в петък вечер окупираха Ректората на най-големия университет в страната, както и към техните колеги в други висши училища в цялата страна, които също окупираха университетски аудитории през последните няколко дни.

По информация на OffNews, в 18 ч. преподаватели от Софийски университет ще имат среща със студентите в двора на Ректората, за да обсъждат подробности около протичането на учебния процес в сградата през следващите дни, а след това ще се включат и във вечерния протест.

По-рано днес окупиралите СУстуденти се срещнаха с академичното ръководство и бе взето решение 28 октомври да бъде неучебен ден за целия университет, а в 14 ч. да се проведе извънредно заседание на Академическия съвет.

The post Местят сборния пункт на протестиращите пред СУ тази вечер appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване