10/26/13 14:34
(http://noresharski.com/)

Щом рециклират Сидеров като “бунтар”, значи парламентът е зациклил предсмъртно

Автор: Иво Инджев, Ivo.bg

Най-сигурният знак, че това Народно събрание е зациклило в предсмъртна фаза, е рециклирането на Сидеров. От строител на парламентарното мнозинство, какъвто го направиха, отново го връщат в ролята на рушител на същото – в името на неговото оцеляване като играч по въжето, опъвано от кукловодите.

Орешарски казва, при това от трибуната на ЕС в Брюксел, че мораториумът върху продажбата на земя за чужденци, ще бъде прегласуван. Същото заяви и ДПС, които поначало не го подкрепиха. Борисов се разграничи от себе си и даде ясен знак, че този път ГЕРБ ще гласуват правилно.

Ясно е, че мораториумът няма да го бъде.

Ще „пребъде” обаче Сидеров, който употребява тази ситуация за рециклирането на зациклилия рейтинг на „Атака”.

Сидеров се ангажира със заканата, че ако се отмени мораториумът „този парламент трябва да се разтури и да се отиде на избори”. Ако Сидеров иска да оцелее политически в очите на онези, които го правят значим с гласовете си, той е длъжен да спази обещанието си.

Понеже среден вариант не се очертава, можем да приемем за сигурно, че наистина се задават предсрочни избори.

Сбъдва се прогнозата (ми), че заиграването с „Атака” ще е доведе и до развръзката в момент, когато кукловодите преценят, че Сидеров им трябва и в следващия парламент. Ето защо сега рециклират имиджа му на бунтар срещу статуквото (което самият той създаде на практика с кворумната си подкрепа за „кабинета Орешарски”).

Ако тези предсмъртни белези за края на това Народно събрание не ви се виждат достатъчно видими, вгледайте се в косвените доказателства.

Защо е това трескаво бързане с пожелателното оповестяване на нови и нови социални харчове в бъдеще неосъществимо време?

Управляващите просто бързат да заложат капани на следващата власт в случай, че я изпуснат при нагласяването на новото парламентарно мнозинство. А извинения, че обещаните „придобивки” не могат да бъдат осъществени във вида, в който са заложени (като мини) през есента на 2013-та, винаги ще се намерят през пролетта на 2014-та.

Стигнат ли до фазата на необратимост в това рециклиране, очаквайте нови пируети на изцикления паркет от страна на паркетния парламентарен лъв Сидеров, който вече си има конкурент в скъпо платената клоунада на популизма от страна на достойния си ученик Бареков- двама любители на луксозния живот в Брюксел и Сан Тропе, конкурентни състезатели за любовта на мизерстващите!

The post Щом рециклират Сидеров като “бунтар”, значи парламентът е зациклил предсмъртно appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване