10/27/13 20:41
(http://www.klassa.bg/)

Буря от негодувание в интернет срещу Христо Мутафчиев

 Буря от негодувание в интернет предизвика изказването на Христо Мутафчиев, че ще затвори театрите и ще организира актьорите да подкрепят студентите. "Безумно нелепо е да лишиш софиянци (и всички българи) от театър, защото 70-тина студенти окупирали университете си. Пак се връщаме към 1997 г. Най-сърдитият тогава на властта актьор беше Йосиф Сарчаджиев", заявяват във форумите гневни граждани.
"Може ли талибаните да окупират Народния театър, да го затворят и да ползват за жилищни нужди? Този човечец наистина не е добре с мозъка! Да отива да се лекува! Каква е алтернативата на кабинета Орешарски? Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Искра Фидосова, Цецка Цачева?", пишат още във форумите. 

" Мутафчиев сега се е сетил да се отблагодарява за разходката по въздух.Ако бяхте толкова силни нямаше да тъпчете на едно място месеци наред. Правителството не трябва да се предава, защото болшинството българи вярват в него." 

"Да подкрепя "студентите", значи да подкрепя Бойко. Няма как да стане!!Лозунгите за студентите-будната съвест на нацията тук не важат, защото в случая защитават престъпници.", гласят други коментари.

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, както съобщи вече БЛИЦ, дойде в двора на Софийския университет "Св. Климент Охридски", за да подкрепи окупацията на студентите, въпреки тежкото си здравословни състояние. 

“Ще видите какво ще става тепърва. Много по-сериозни проблеми за правителството. Дебелокожието трябва да го риташ здраво на едно място, за да можеш да го пробиеш", категорично заяви Мутафчиев. 

През юни актьорът беше преизбран за четвърти пореден път за четиригодишно управление на Съюза на артистите. С цялата си тежест на шеф на артистите, известният като фен на ГЕРБ и Бойко Борисов – Мутафчиев заяви пред студентите: „Аз съм тук, за да им дам сигнал. До дни всички театри ще затворят. Всички актьори утре ще са тук, за да подкрепят студентите. Младежкият театър е с вас, Народният театър е с вас. Вие сте двигателят”.

"Като човек Борисов ми спаси живота в буквалния смисъл на думата, а като премиер Бойко Борисов е най-добрият премиер на България от последните 20 години", заяви преди месеци Мутафчиев. 

На 26 октомври 2010 г. тежък инсулт повали актьора в Поморие. Тогавашният премиер Бойко Борисов изпраща правителствения самолет „Фалкон” да го транспортира в столицата и само минути след кацането, Мутафчиев постъпва в МБАЛ „Св. Иван Рилски”. 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване