10/28/13 05:43
(http://offnews.bg)

Извънреден съвет решава съдбата на окупаторите в СУ

Студентската окупация на СУ на 27 октомври - денят, в който бръснати глави, предвождани от депутат, се опитаха да нахлуят в Алма матер. Снимка: Сергей Антонов

Днес в Софийския университет, който от петък е окупиран от протестиращи студенти, ще се проведе извънредно заседание на Академичния съвет.

Ръководството на университета ще се събере в 14 ч., за да реши съдбата на окупаторите.

Сградата на „Алма Матер“ се намира под обсада от петък. В събота ректорът на СУ проф. Иван Илчев обяви понеделник за неучебен ден. Ръководството заяви, че подкрепя и разбира позицията на недоволните студенти, но подчерта, че под внимание трябва да се вземе и желанието на младежите, които не протестират, а желаят да редовни занятия.

Днес ръководството на университета трябва да вземе решение каква ще бъде последващата политика към окупаторите.

До момента подкрепа към „ранобудните студенти“ изявиха в подписка над 150 преподаватели.

В събота бръснати глави, водени от депутата на „Коалиция за България“ Борис Цветков, се опитаха да осуетят акцията на младежите. Те навлязоха в двора на Ректората и се опитаха да проникнат в сградата.

„Ранобудните студенти“ предупредиха, че ако не получат широка обществена подкрепа, няма да могат да одържат блокадата задълго. След техния призив в неделя пред СУ хиляди хора се събраха, за да изразят съпричастността си с акцията на младежите.

Статията "Извънреден съвет решава съдбата на окупаторите в СУ" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване