10/29/13 14:32
(http://offnews.bg)

“Атака”: ГЕРБ оскверни и Света гора

Шествие на "Атака". Снимка: БГНЕС

След като се провалиха многобройните опити за дестабилизация на държавата, организирани от ГЕРБ провокатори, не се посвениха да политизират и осквернят светата територия на Света гора при посещението на група от 24 народни представители в българския манастир „Св. Георги Зографски“ в Атон.  

Това обяви в официална позиция партия “Атака” в отговор на обвинението на поклонника богослов Светлозар Стоянов, че Павел Шопов го е обиждал по време на пътуването до Атон и е организирал да го арестуват. В атаката се включи и депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

“Двама, т.нар. „протестиращи“, си позволиха да крещят „Оставка“ и да обиждат депутати от 42-рото Народно събрание още при пристигането на делегацията на пристанището в Атон, на което свято място, векове наред пристигащите се прекръстват и целуват земята. Те бяха укротени от възмутените поклонници, намиращи се наблизо”, пише в съобщението на “Атака”.

“За втори път стотици поклонници от всички православни страни и светогорски монаси бяха изумени от крясъците на същите лица при пътуването на кораба около атонските брегове.

Този път провокаторите отидоха още по-далеч като обсипаха с обиди и закани за саморазправа депутати и други длъжностни лица и правеха всичко възможно да предизвикат народните представители.

Органите по сигурността на гръцката държава реагираха незабавно като задържаха провокаторите за обяснение в полицейския участък в гр. Уранополи”, уточнява се още там.

Според националистите по повод на този инцидент в българските медии се правят “изключително тенденциозни и манипулативни интерпретации, без да е проучен случаят, без да са събрани необходимите данни за случилото се и без да се вземе мнението на засегнатите народни представители”. 

Статията "“Атака”: ГЕРБ оскверни и Света гора" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване