10/29/13 10:59
(http://www.klassa.bg/)

Иво Прокопиев субсидирал студентските протести

 Студентските протести са субсидирани от определени кръгове около Иво Прокопиев. Това заяви пред TV7 депутатът от БСП и член на парламентарната комисия по образование Ваня Добрева, като уточни, че това е неофициална информация, която все още не е опровергана.

По думите ѝ от спонтанен в началото протестът се е превърнал политически, като са се появили фигури, олицетворяващи конкретни групи.

Тя не изключи вероятността това да е част от сценарий за сваляне на правителството и назначаване на служебен кабинет.

"Оказва се, че университетите се превръщат в политически територии на сблъсък, а не трябва", каза Добрева.

Според нея заради изгубеното време би следвало семестърът да бъде удължен, като не изключи вероятността таксите да бъдат вдигнати. Това обаче щяло да се решава от академичните съвети, тъй като никой нямал право да се меси в политиката им.

По думите на Любомир Владимиров от "Атака" единствените позитивни неща в този протест са, че най-накрая студентите показаха, че имат гражданска позиция и искат да се включат в обществения живот.

Според него обаче с действията си протестиращите в Софийския университет нарушавали демокрацията, Конституцията на България, правата на другите студенти за свободен достъп до образование, както и сигурността на учащите се.

Той изрази мнение, че няма легитимност на протестиращите.

"Виждаме едно-две лица, които се представят за техни говорители, но не виждам колко човека има вътре и дали те наистина са студенти. Там има някакъв пропускателен режим, нека се види кои лица са вътре и какво ще се случи с материалната база по време на тази окупация", каза Владимиров.





http://inews.bg



 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване