10/29/13 04:53
(http://offnews.bg)

Лидери от Януари’97 отиват в СУ да подкрепят студентския протест

Януари 1997 г.

Главни действащи лица в протестите през януари 1997 г. ще отидат днес в 12 часа в двора на Софийския университет, за да подкрепят студентската стачка, която продължава там вече седмица.

Идеята за гостуването в Алма матер възникна във фейсбук групата “10 януари“, която е отворена само за участници в тогавашните събития.

Студентската стачка през 1997 г. бе заради намерението на БСП да състави второ правителство след като премиерът Жан Виденов  подаде  оставка, оставяйки страната с фалирала банкова система, пенсии и заплати от по няколко долара и масов глад.

Студентите, които се вдигнаха тогава, бяха бити от полицията, а както и сегашните студенти нямаха подкрепата на ръководството на университета.

Ще разкажем как стояха нещата тогава и какво  направихме, за да успее стачката, е уговорката, която тече в групата. Участниците в нея се надяват да се присъединят и други участници от драматичните събития преди 16 г.

Статията "Лидери от Януари’97 отиват в СУ да подкрепят студентския протест" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване