10/29/13 13:15
(http://www.hsnovini.com/)

Одобриха 13 регионални програми за заетост и обучение

Комисията по заетост

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие разгледа и одобри днес 13 предложения за Регионални програми за заетост и обучение, разработени в изпълнение на чл. 31 от Закона за насърчаване на заетостта, които ще бъдат представени за включване в Националния план за действие по заетостта през 2014 г.

Подадените предложения са свързани с обучение на общо 74 лица и осигуряване на заетост на 521 регистрирани безработни. Необходимите средства за всички 13 регионални програми са 1 942 349 лв., като от държавния бюджет се искат 1 856 276 лв.

Регионални програми за заетост са разработили Областна администрация Хасково, общините Хасково, Маджарово, Димитровград, Ивайловград, Свиленград, Стамболово, Тополовград, Минерални бани.

Тази година са подадени с осем повече регионални програми от миналата, когато са били само пет, като основна причина за това са променените критерии и по-големия интерес, проявен към програмите през тази година.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване