10/29/13 09:00
(http://noresharski.com/)

Оставката: защо веднага?

Автор: frujin

Този въпрос има много отговори, но аз ще започна с една елементарна аритметика. Знаете ли колко пъти по две минути има в един четиригодишен мандат? Ще ви кажа, малко повече от един милион! Къде е връзката ли? Ами, … самолетен билет се купува само за две минути! А всяка секунда хиляди кадърни, модерни, талантливи и амбициозни деца си задават един въпрос: “Защо да оставам в България?“.  А какво прави междувременно правителството??

ОМРАЗАТА

БКП и синчетата ѝ имат много тежки грехове. Но сега са на път да надминат себе си! В последните месеци се вижда ясно как съвсем съзнателно, по Гьобелсовски, комунистите проектират омраза и разделение в обществото. Съвсем целенасочено и подло, те изправят на площадите хора срещу други хора. За разлика от 90-та и 97-ма, когато срещу демократично мислещите будни граждани хвърляха полиция и жандармерия, този път червената върхушка избра пътя на гражданската война. Да, точно така! Замислете се!

Пътят, по който те тласкат България, е пътят на насилието и на безумието! Как иначе можем да си обясним тези момчета с обръснати глави в двора на Софийския Университет, с камъни в ръце, придружавани от депутат от БСП и телевизията на пишман-националиста Сидеров, да крещят думи на омраза и да чупят прозорци? Как иначе да си обясним фалшивите контра-протести, автобусите пълни със закрепостени хорица от малцинствата и провинцията, налудничавите групи в социалните мрежи, червенеещите кухи лидери-марионетки, повтарящи като папагали наизустени лозунги?

Приятели, това не е просто гротеска! България е в смъртна опасност! Това, което извършват всеки ден управляващите е абсолютно национално предателство! Защо искаме оставката веднага ли? Защото, всеки ден те отварят нови и нови рани в тъканта на обществото, които няма да зараснат с години. Защото, всеки ден те ни тласкат към деня, в който все някой ще посегне на някой друг… и това ще е краят на демокрацията в България.

ГОЛЯМАТА ГРЕШКА

О, тя не е зад нас, тя предстои! Този кабинет направи стотици глупости, взе абсурдни решения, после се отказа от тях. После пак ги взе, и пак се отказа. Тотална некомпетентност! Но всъщност, може ли този кабинет да управлява? Парламентът е на ръба. Изкуственият баланс 120 на 120 е подходяща почва само за договорки, извиване на ръце, манипулации и шмекерии. Това, на фона на горните параграфи, може да ви се стори лековато. Но нека си припомним – АЕЦ Белене, Южен Поток, мораториумът върху продажбата на земя (абсурден сам по себе си), цигарите в кръчмите, Пеевски и всичките други малоумни назначения, отношението към посланиците на Германия,  Франция и другите европейски политици и дейци, разтревожени от случващото се у нас, необоснованите милиарди заеми, популизмът, демагогията, откровените лъжи.

Хора, абсурдно е! Управляващата партия, начело с председателя на ПЕС, позволи нарушаване на присъединителните ни договорености с Европейския Съюз! И за какво? За единия популизъм! А какво да кажем за подмолните сделки с Атака – една крайна, креслива и анти-европейска партия? Всичко това щеше да е смешно, ако не беше страшно. Защото вкупом тези действия показват тежка зависимост и тотална липса на, поне малко, задължителен патриотизъм и родолюбие! Какво целят? Да изкарат България от Европейския Съюз (където всъщност ѝ е мястото)? Да я натикат в Евразийското блато от посредственост, непотизъм и олигархична диктатура? Какво?!

Аз мисля, че отговорът на всички тези въпроси предстои да ни бъде даден под формата на “най-голямата грешка”. Тя все още е пред нас, и да ви кажа, не бива да им даваме възможност да я сторят. Затова оставка, и то веднага!

УНИЖЕНИЕТО

Понякога се питам, колко ли е унизително да си журналист, да работиш в телевизия или вестник, или пък в някоя онлайн медия, и да си принуден да лъжеш всеки ден? Как ли бих реагирал аз, ако се опита някой да ме принуди да напиша в очите на хиляди хора, че черното е бяло? А как ли живеят тези хора, които пишат анонимните и злобни коментари под статиите на признатите общественици? Цензурата съществува и е толкова гнусна, колкото и преди 20-тина години. Уволняват се журналисти и водещи, изнудват се вестници и издатели, брутално се изопачават или се крият фактите! Комунистите правятвсичко за да запушат устата на свободомислещите хора. Нищо ново! Те имат своя сто-годишен опит в това, и на всичкото отгоре се гордеят с него!

Но това не е всичко! А, какво е България в очите на европееца? Приятели, отговорът на този въпрос няма да ви хареса! България не е от най-популярните държави в Европейския Съюз. Логично, защото това, което се вижда от далеч, са тълпите просяци из европейските столици и редовните скандали, бегло отразявани из последните страници на тамошните вестници. И като че ли това това не е достатъчно обидно, но винаги ще се намери и някой смачкан от живота човечец да изрецитира: “не сме народ, а мърша …”. Сякаш не ни стига унижението от арогантността и наглостта на управляващите, ами и в отчаянието си избираме да се самобичуваме, вместо просто да се разгневим и да ги изметем завинаги!

Ако утре някой ми каже, “добре де, ама хайде още година, две .. и после ще видим”, ще му изкрещя, че повече не мога да търпя и секунда! Вече не мога да понасям да ме лъжат в очите, да ме гледат нагло и да ме третират като безгласна буква, да си мислят че със смешните си полицейски палки или с армията си от надупени журналисти могат да ми отнемат свободата. Няма как да стане! Не! Оставка, и то веднага!

Защото, приятели, всяка секунда бъдещето и  надеждата на нацията – нашите деца, се питат: “Защо да оставаме тук?”.

Мандатът е четири години. А билет се купува за само две минути …

***

Текстът е препубликуван от блога на автора frujin.com

The post Оставката: защо веднага? appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване