10/29/13 16:11
(http://www.hsnovini.com/)

Спешно съвещание за овладяване на обстановката в бежанския център в Харманли

Областна администрация

В късния следобед днес в Областна администрация- Хасково бе свикано спешно съвещание. Набелязване на конкретни мерки  за овладяване на сложната ситуация в центъра за бежанци в Харманли поиска от началниците на държавни структури и.д. областен управител Кадир Исов. В момента в центъра има 640 души, като 200 от тях са настанени в 3 големи помещения – на входа на центъра и в помещенията, предназначени за столова. Вчера и днес са изведени на външни адреси 140 лица. Днес е приета нова група от 50 души. От настанените 172 са деца.

В Харманли няма да има настанени в палатки, от утре те се разглобяват, стана ясно на срещата. Като основни проблеми ръководителите на структури заявиха липсата на персонал в центъра, който да работи с желаещите бежански статут. Беше докладвано на председателя на ДАБ за спешната необходимост от допълнителен персонал. Необходимо е също така да се премине от обслужване на центъра от екипи на спешна помощ, към назначаване на  постоянен лекарски екип. За това има пригодени помещения. Предприемат се мерки да се повиши нивото на хигиената и да се предотврати възникването на епидемии. Още тази вечер в центъра ще бъдат раздадени дезинфектанти и предпазни маски във връзка с очакваните респираторни заболявания.

Друга спешна мярка е извършването на инвентаризация на оборудване, постелъчно бельо. Търси се начин служителите в центъра да бъдат ваксинирани, а на БЧК периодично ще се подава информация за хората в центъра и техните нужди. Ще се търси помощта на Агенцията по безопасност на храните и Държавно горско стопанство.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване