10/31/13 08:02
(http://noresharski.com/)

Депутати: Топ 10 на най-влиятелните българи отразява властта на задкулисието

Полина Паунова, Медиапул

Класацията на „Форбс България“ за най-влиятелните личности у нас, отредила първото място на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев, следван от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, бе изтълкувана от редица депутати като признание, че задкулисието контролира държавата. Представители и на управляващите, и на опозиционните партии обаче обърнаха внимание на факта, че министър-председателят Пламен Орешарски не фигурира в Топ 10.

Повечето народни представители, от които Mediapool потърси коментари за класацията, не пожелаха да направят връзка между Цветан Василев, Ахмед Доган и империята на КТБ, независимо, че неофициално я признават и й приписват всесилни позиции в държавата. Такива признания преди време направи бившият министър и настоящ депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов, говорейки за триумвирата Василев-Доган-Пеевски.

Повечето депутатите не пожелаха да навлизат в анализи как така Делян Пеевски от ДПС е единственият „редови“ народен избраник, при това отсъстващ от парламента, попаднал в челната десятка, след лидера на БСП Сергей Станишев, който все пак е председател и на ПЕС.

Лидерът на ДПС Лютви Местан и депутатът от „Атака“ и зам.-председател на НС Павел Шопов се измъкнаха от коментар за водещата позиция на Цветан Василев с обяснението, че не го познават лично. Лютви Местан допусна, че отреденото седмо място на Пеевски ще допринесе за допълнителното „сатанизиране“ на образа му и заяви, че той не би поставил Пеевски сред най-влиятелните българи.

Павел Шопов пък изрази учудване от второто място на Ахмед Доган, с което му „вдигали акциите“, а „човекът си е в алкохолна депресия“.

The post Депутати: Топ 10 на най-влиятелните българи отразява властта на задкулисието appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване