11/01/13 13:02
(http://offnews.bg)

12 000 подписа срещу БГ имигрантите за часове във Великобритания

Кампанията на "Дейли експрес"

Британският таблоид “Дейли експрес” призова читателите си към “кръстоносен поход” за затваряне на трудовия пазар на Великобритания за българи и румънци. Вестникът откри онлайн петиция, адресирана до премиера Дейвид Камерън и само за една нощ, по данни на изданието, тя е била подписана от над 10 000 души.

“28 милиона румънци и българи, които ще получат пълен достъп до британския трудов пазар” след 1 януари 2014 г“, мотивира антиимигрантската си кампания таблоидът.

Изданието посочва, че България и Румъния са двете най-бедни държави в ЕС, поради което гражданите им ще бъдат изкушени да се възползват от предимствата на британския трудов пазар. 

Публикацията обръща специално внимание на факта, че в двете държави има множество представители на “социално изключени групи”, които имат склонност към извършване на престъпления и биха могли да натоварят социалната система на кралството.

“Дейли експрес” настоява премиерът Дейвид Камерън да “каже направо своето “Не” на Брюксел” и да удължи ограниченията за работа на българите и румънците във Великобритания след 31 декември 2013 г.

 

Статията "12 000 подписа срещу БГ имигрантите за часове във Великобритания" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване