11/01/13 11:33
(http://www.hsnovini.com/)

30 процента от децата до 5-годишна възраст са с наднормено тегло

д-р Марио Янакиев, общопрактикуващ лекар

30 процента от децата до 5-годишна възраст в Хасково са с наднормено тегло. Статистика бе оповестена на пресконференция, организирана от Регионалната здравна инспекция, по повод Седмицата за борба със затлъстяването.

Все по-често при подрастващите се наблюдава наднормено тегло. Затлъстяването вече придобива епидемиологични размери и е много опасно, сподели общопрактикуващият лекар д-р Марио Янакиев.

Основна причина за затлъстяването на децата са техните родители, които изграждат хранителните им навици. Изследване сред осиновени деца в Англия сочи, че те развиват злокачествените болестите на приемните си родители, а не на биологичните.

Всеки изминал ден се увеличава процентът на възрастните със затлъстяване, според ендокринологът д-р Тодор Стойков. За да се отслабне, а след това и да се задържи теглото, трябва човек да промени начина си на хранене. Сладките, солените и мазните храни водят до затлъстяване.

д-р Тодор Стойков, ендокринолог

Повече по темата за затлъстяването при децата гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване