11/01/13 12:15
(http://www.hsnovini.com/)

Европейското финансиране в България с ново лого

„Една посока – много възможности“ е мотото, което ще отличава европейското финансиране в България в следващия програмен период 2014-2020 г. Автор на слогана и логото към него е Тахсин Тасим от София. На церемония в хотел „България“ възпитаникът на Националната художествена академия получи своята награда от вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова, под чийто патронаж беше проведен конкурсът, съобщават от Областен информационен център- Хасково.

Рекорден брой кандидати – 150 се включиха в конкурса, уточняват от ОИЦ- Хасково. Победителят е получил награда в размер на 5000 лв. и тридневно посещение в Брюксел за двама.

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова Златанова съобщи, че след 10 дни се очакват официалните коментари на Европейската комисия по Споразумението за партньорство, което правителството изпрати в края на август месец. „България е сред първата половина на държавите-членки, които ще финализират преговорите с ЕК по Споразумението за 2014-2020 г.“, прогнозира още вицепремиерът. Златанова посочи, че обявяването на новия символ и послание на европейските програми именно в Деня на народните будители цели да донесе обединение и вяра във възможностите на всеки един български гражданин.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване