11/01/13 08:08
(http://www.klassa.bg/)

Замразяването на пенсионната реформа може да важи 2 години

Изненадващо депутати от левицата обявиха,че замразяването на пенсионната реформа може да важи не една, а две години. Така следващата стъпка за вдигане на стаж и възраст за право на пенсия може да се отложи за 2016 г., съобщи Нова телевизия.

Депутатите приеха на първо четене да върнат старите правила за пенсиониране на военните и единственото изискване да е 27 години стаж. Останалите работещи пък ще могат да се пенсионират по-рано в случай, че не им достигат до 2 години стаж или възраст, но при по-ниска пенсия.

Въпреки че до момента, според кодекса за социално осигуряване, пенсионната реформа се слага във фризера за срок от една година, депутати от левицата оставиха вратичка към възможността това да важи не само през 2014, а и през 2015 г.

Спорът за това по какъв начин да се пенсионират военните и управляващи, и опозиция свързаха със справедливостта.

Според левите справедливо ще е военните да се пенсионират както полицаите, според ГЕРБ обаче справедливо е военните да не се пенсионират като полицаите, а като всички останали. В крайна сметка по какви правила ще се пенсионират военните ще решат депутатите в Народното събрание.

  Nova News    

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване